Ce este psoriazisul şi cum se tratează

Psoriazisul este o boală autoimună care se manifestă prin erupții pe piele, in general afectează zona coatelor, genunchii, scalpul, zona genitală, pe degetele de la maini/picioare, insă poate apărea in orice altă parte a corpului. Psoriazisul se identifică prin pete roşii, piele sensibilă, crăpată, acoperită de cruste, care se decojesc. Diabetul, bolile de inimă şi depresia sunt afecțiuni asociate cu această boală.

Oamenii de ştiință din medicină nu au descoperit cu exactitate ce anume poate provocă psoriazisul, insă este cunoscut faptul că sistemul imunitar şi moştenirea genetică joacă un rol important in dezvoltarea acestei boli. La persoanele afectate de psoriazis celulele pielii cresc într-un ritm anormal, ceea ce determină acumularea leziunilor de psoriazis. Practic in cazul bolnavilor de psoriazis sistemul imunitar atacă celulele pielii identificand intr-un mod eronat ca fiind o infectie. Corpul răspunde prin a crea piele nouă zilnic, in loc de a crea piele nouă la 4 săptămani, cum este normal. Această boală nu este contagioasă, leziunile psoriazisului nu sunt infecțioase, astfel boala nu poate fi transmisă de la o persoana la alta.

Diagnosticul de psoriazis se face de către un dermatolog. In anumite cazuri este nevoie de o mostră de piele care să fie analizat sub microscop pentru confirmarea bolii.

Tratamente naturiste pentru Psoriazis

Un tratament care să vindece complet boala nu a fost descoperit incă, insă există tratamente naturiste care pot ameliora simptomele cauzate de psoriazis.

Cremele emoliente şi unguentele care au in compoziție uleiul de argan au un rol important in tratarea in ameliorarea simptomelor datorită capacității de a neutraliza radicalii liberi. Cremele care au in compoziție uleiul de masline sunt eficiente impotriva psoriazisului fiind bogate in acizi graşi esențiali Omega-3 si antioxidanți, echilibrează pH-ul pielii şi menține hidratarea. Uleiul de cocos este un bun remediu pentru psoriazis fiind antiinflamator, scade durerea şi tratează infectiile locale, mai ales la nivelul scalpului

PSORIZIN - Adjuvant in tratamentul Psoriazisului
Crema PSORIZIN se foloseşte ca ADJUVANT in tratarea PSORIAZISULUI, dermatite şi a altor afecțiuni cutanate, greu vindecabile.

De cele mai multe ori formele uşoare de psoriazis au nevoie de un tratament ce presupune hidratarea intensă a pielii cu creme şi loțiuni speciale, cum sunt cele pe bază de aloe vera.

Pentru că tratamentul impotriva psoriazisului să fie eficient trebuie indepărtați factorii declanşatori ale bolii, cum ar fi stresul, focarele de infecție, fumatul şi alcoolul. O dietă bazată pe alimentație bogată in antioxidanți, vitamina D si C, acizi graşi Omega 3 etc.

Scapă de psoriazis in mod natural

Pentru tratarea simptomelor provocate de psoriazis vă recomandăm să utilizați creme şi loțiuni care au la bază uleiuri esențiale şi extracte din plante medicinale. Descoperă remediile naturiste din oferta magazinului online www.tuliplant.ro/creme-psoriazis

O dietă bazată pe produse sănătoase şi naturale poate ajuta organismul in cresterea imunitații şi in combaterea efectelor provocate de psoriazis. Recomandăm o alimentație pe bază de seminte şi nuci crude din oferta magazinului : www.tuliplant.ro/seminte-si-nuci